Krsna katha online izdanje

 

 

IMAM JA SVOG KRIŠNU

 

Akinchana Krsna prabhu

 

Krsna-katha 05/2003

Dragi bhakte i Guru Maharaja, molim vas primite moje ponizno poštovanje. Sva slava Šrila Prabhupadi! Propovijedanje je uvijek slavno!

Propovijedamo u Tamil Naduu. Svakoga tjedna imamo seoski propovijedački program u mjestašcu Kadayam. U tom programu najvećim djelom sudjeluju siromašna seoska djeca kojih ima preko šezdeset. Iako su u biti neobrazovani, napamet znaju sve ISKCON pjesme i pjevaju ih s velikim poletom.

Među tom djecom je i jedna djevojčica po imenu Ranjeetha. Ima deset godina. Redovito pohađa program skupa sa svoje tri sestre. Čak je i za vrijeme kišne sezone običavala dolaziti s kišobranom u ruci.

Prije petnaest dana neizbježna je Providnost utjecala na njen život. S ocem je sjedila u vlaku za Keralu. Kada je Ranjeetha sišla po malo pitke vode vlak je krenuo. Dok je trčala da uskoči u svoj kupe, nesretno se poskliznula na koru banane i gotovo pala pod vlak. Ajoj, vlak joj je smrskao lijevu nogu te su joj je kasnije u bolnici odrezali.

Bili smo jako žalosni kada smo to čuli. Prije tri dana jedan bhakta i ja smo ju otišli posjetiti u bolnicu. Pripremili smo se da ćemo ju zateći u jadnom stanju. Ali dogodilo se potpuno suprotno, ona nas je dočekala sa  širokim osmijehom i "Hare Krišna!" Držala je Bhagavad-gitu u ruci, a sa strane je stajao dnevnik u koji je zapisivala Krišnino ime i tako provodila vrijeme. K tome je još imala i prekrasan tilak.

U razgovoru s njenim ocem saznao sam da su svi liječnici koji su je obilazili bili zapanjeni njenom predanošću u tako nježnoj dobi i bolnom tjelesnom stanju. Kršćanski propovijednici običavaju odlaziti u bolnice i dijeliti hranu i odjeću zajedno sa Biblijom. Postupno, pacijentima pružaju neke novčane pogodnosti i tako ih preobraćaju na kršćanstvo. A kada je kršćanski misionar prišao njoj s takvim stvarima, ona je odvažno rekla: " Ne treba mi Biblija. Ja već imam svog Gospodina Krišnu."

Bio sam začuđen kada sam to čuo te sam otišao iz bolnice bez ikakvog straha za njenu budućnost, misleći kako Krišna opunomoćuje čak i tako maleno srce i štiti svoje bhakte. Molim sve vaišnave da se pomole Gospodinu da joj podari Svoju milosti da ju zaštiti u svim okolnostima.

Vaš sluga, Akinchana Krsna das, Tirunelveli

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod