Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 04/2017

naslovnica

Caitanya-caran das: NEOPHODNI OBREDI

Što više razmišljamo o tome što mi možemo učiniti za Krišnu, kako Ga možemo služiti, to više počinjemo osjećati zadovoljstvo iz tog osjećaja da drugome možemo nešto doprinijeti. To je suština propovijedanja, davanja svjesnosti Krišne. Srila Prabhupada je putovao cijelim svijetom i pomogao milijunima ljudi.

Niranjana svami: SAMO SLUŽENJA RADI

Ako se konačni cilj, predano služenje Svevišnjeg Gospodina, ne dosegne, svako drugo dostignuće je beskorisno, jer je jedini potpun rezultat pjevanja Gospodinova svetog imena, steći ljubav prema Svevišnjem.

Sivarama svami: ZMIJOLIKA PLETENICA

Sridhara svami: SLUŽENJEM BHAKTE PRIPREMAMO SE ZA KRIŠNU

Najvažnije je da razvijemo pravo raspoloženje: ponizno, pokorno, stav predaje. Pripremamo se za susret s Krišnom. Bez da se pročistimo, ne možemo izravno do Krišne. Najbolji način da se postane Krišnin sluga je služenje vaišnava. Služiti Krišnine bhakte. Od toga TI imaš koristi. Ne brini o bhaktama, jesu li oni vrijedni toga ili nisu.

Indradyumna svami: ČAROBNA FORMULA

Gargamuni das: VEDSKO ZNANJE I NJEGOVA (ZLO)UPOTREBA

Bhakti-caru svami: KAKO SE OPHODITI S BHAKTAMA

Kesava-Krsna das: TKO IMA KORISTI OD SLUŽBE U ISKCON-U?

Postoje oni koji smatraju da od sveg njihovog truda i beskrajnih sati provedenih u služenju ISKCON-a koristi imaju samo neposredni rukovoditelji hrama, predsjednici hrama, gurui ili upravno tijelo GBC. Gledajući očima običnih ljudi, oni misle: „Zašto da služim one koji imaju četiri nedostatka ljudskih bića?“

Lalitamrita devi dasi: KRIŠNA I NJEGOVE KRAVE U VRINDAVANU

Sundari devi dasi: GOKULADA

NARUČI svoj primjerak Krsna-katha časopisa!

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod