Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 05/2017

naslovnica

Kripamoya das: IZAZOV BUDUĆNOSTI

Pred nama je izazov razumijeti kako predstaviti svjesnost Krišne u svijetu koji nije samo ateističan, već se sve više okomljuje na drevne religije u kojima se ljude podučava da se odijevaju na određen način... Kako da održimo svoju kulturu i suočimo se s ljudima koji ne žele da im netko odjeven u halje, sa čudnom frizurom, govori kako bi trebali živjeti.

Sridhara svami: RAD

Gour-Gopal das: KRAJNJA SVRHA OVOG POKRETA

Ter Kadamba das: MUŠKO-ŽENSKA PSIHOLOGIJA

Uzrok je muški princip, posljedica je ženski. Drugim riječima, muški princip ima kontrolu, a ženski daje vrijednost, tako da ima moć. Muški princip je znanje, a ženski je iskustvo dobiveno kroz to znanje. Stoga ženski ne funkcionira bez muškog, ali muški, iako je neovisan, beskoristan je bez ženskog, zato što ne donosi iskustvo.

Bhakti-caru svami: IZVJEŽBATI PAMĆENJE

Gargamuni das: MOJI KRUGOVI - MOJA ZAŠTITA

Romapada svami: ODGOVORNOSTI I OČEKIVANJA OD KUĆANICE

Umjesto da promiče odlike poput poniznosti, odgovornosti, stava služenja, rada za višu svrhu života itd, suvremeno obrazovanje promiče upravo suprotne odlike. U nedostatku višeg shvaćanja života i odlika koje iz toga slijede, doista je teško očekivati da se žene pridržavaju konvencionalnih uloga i dužnosti za koje nisu pripremljene. Bez više svrhe, takve dužnosti ne mogu donijeti zadovoljstvo.

Vrisabha das: MAYIN FACEBOOK

Lalitamrita devi dasi: DOZVOLI MI DA TE SLUŽIM

Mahatma das: ŠOPING JE NOVA RELIGIJA

Yamuna devi: STUDENTSKA SALATA

NARUČI svoj primjerak Krsna-katha časopisa!

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod