Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 06/2017

naslovnica

Madhusevita das: SVINJE I MAGARCI

Uvijek će biti zavidnih ljudi koji kritiziraju, pokušavaju bacati klipove pod noge. Moramo biti spremni na to. Ako se previše brinemo za svoj image u javnosti, previše brinemo i pokušavamo biti pretjerano ispravni, politički ispravni, dok nastojimo proširiti svjesnost Krišne, možemo se zateći u vrlo ranjivom položaju. Jer, maya neće koristiti baršunaste rukavice.

Kadamba-kanana svami: PRABHUPADINI PRIJEVODI

Romapada svami: PRAVA SAMILOST

U priči o Maharaji Bharati naglašava se uvijek iznova kako je pogriješio, ne zato jer je spasio lane, već zato jer je samilost poklonio isključivo tijelu, izgubivši iz vida dobrobit duše, i posljedično je zaboravio Krišnu!

Ter Kadamba das: MUŠKO-ŽENSKA PSIHOLOGIJA - II DIO

Pankajanghri d.: NAŠA UDOBNOST ZA KRIŠNINO ZADOVOLJSTVO

Mi ne volimo Krišnu. Mi sebe volimo više nego Krišnu, zar ne? Trenutno je moje postojanje bitnije od Krišninog. Budući da ne znam svoj odnos s Njim, ne volim Ga. To znači da je moje postojanje bitnije od Krišninog, moja sreća je bitnija od Njegove, a moja budućnost je bitnija od ičeg drugog.

Srila Prabhupada: NAJPRIJE ZNANJE

Hanumatpresaka svami: HAMLET I ARJUNA

Gargamuni das: SAMILOST

U Međunarodnom društvu za svjesnost Krišne ubrzo saznajemo da se prava samilost odnosi na vječnu dušu i da se manifestira u obliku propovijedanja svjesnosti Krišne. Prirodno bi bilo da sam samilostan. Ali zašto nisam? Ili zašto nisam samilosniji? Ta pitanja si mogu postaviti kao pojednicu, a mogu se odnositi i na zajednicu odnosno naše Društvo?

Lalitamrita devi dasi: ŠTO JE ČISTA BHAKTI

... i kako je namjeravam prakticirati?

NARUČI svoj primjerak Krsna-katha časopisa!

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod