Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 08/2017

naslovnica

Radhika-ramana das: SAVJETI ZA RAZGOVOR S KRIŠNOM 2.DIO

Krišna ne pomaže samo čistim bhaktama. On pomaže svim bhaktama, bhaktama na svakoj razini – sebičnima, materijalističnim bhaktama... Pomaže svakome tko Mu priđe. Krišna zapravo pomaže čak i onima koji ne traže pomoć. To je Njegova prekrasna osobina.

Bhakti-rasyana-sagara svami: MOLIM TE, ISPUNI MI ŽELJU

Početnici imaju želju osloboditi se nevolja i zato prilaze Gospodinu. Napredni bhakte ne traže od Krišne da ih oslobodi nevolja ili da im podari oslobođenje iz jednostavnog razloga: oni su već iznad toga, već su oslobođeni. Isto kao što bogataš ne mora prositi na ulici jer već ima dovoljno.

Sridhara svami: INSTITUCIJA

Moj se polet temelji na ljubavi prema Šrila Prabhupadi. Zato želim da se ova organizacija uspješno razvija. Ja ću se uvijek nastaviti truditi. Nemam ništa drugo za činiti, nemam druge obitelji osim bhakta.

Urmila devi dasi: VATRA

Caitanya-caran das: EMOCIONALNO ZDRAVA DUHOVNOST

Znanje iz Bhagavad gite nije štetno za naše psihičko zdravlje, ali neki vidovi filozofske poruke Bhagavad gite mogu u određenim okolnostima uznemiriti osobe koje već imaju psihičke probleme. U takvom slučaju neophodno je da se pravilno usredotoče pri slušanju.

Gargamuni das: MORAL U NEMORALNOM SVIJETU

Lalitamrita devi dasi: KAKO SE PROSI

Sundari devi dasi: BURITO

NARUČI svoj primjerak Krsna-katha časopisa!

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod