Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 04/2018

krsna-katha 4

Akincana Balaram das: Kad Krišna daje, a kad uzima

Poniznost je osobina koju želimo razviti kroz svoju praksu. Ako to ne učinimo, Krišna će nas morati podučiti kroz test. Zato je bolje da sami pokušamo postati ponizni, inače će teška vremena doći da nam oduzmu ponos i nauče nas poniznosti.

Prabhupadapriya devi dasi: Umijeće trošenja novca

Pokušavam što je manje moguće potrošiti na svoje potrebe tako da što je više moguće možemo investirati u projekte svjesne Krišne – ugošćavanje bhakta, financijsko pomaganje bhaktama, sponzoriranje nedjeljne gozbe, potpomaganje ISKCONovih projekata na različite načine. Jer, kad novac dobijen pri dijeljenju knjiga upotrijebimo za financiranje nekog ISKCONovog projekta, sponzoriranje knjiga ili tako nečeg, onda ljudi koji su taj novac dali imaju od toga još više koristi. 

 Urmila devi dasi: Drage moje anarthe

Ako ostanete predugo zaglavljeni na razini anartha nivritti, sva je prilika da ćete se vratiti osjetilnom uživanju jer vam je to poznato. No, sad to osjetilno uživanje više i nije tako zabavno kao prije i sve skupa je jako neugodno. Zato je potrebno da kroz taj stupanj razvoja bhakti prođete što je brže moguće. Što dulje ostanete na tom stupnju, teže je ostati odlučan.

Bhakti Bhringa Govinda svami: Toliko dugo služim, a od Krišne ni mirisa...

Što mislite da nas Krišna ne čuje? Naravno da nas čuje. Što pri tom misli? Misli, „O, bože... ne razumiju Me. Jedini razlog zašto im se ne pokazujem je činjenica da im ljubav još nije sazrela. Ako se držim podalje od njih, sve više i više žude za Mnom i na taj način im ljubav zrije. I onda im se mogu pokazati. Ne razumiju da to radim za njihovu dobrobit. I onda loše govore o Meni, a Ja zapravo samo želim biti s njima. No, ne mogu, jer oni još nisu spremni. Zato se moram ovako ponašati! Moram to napraviti!“


Ravindra-svarupa das: Susret sa smrću

Interview s Caitanya caran dasom: Duhovnost nije rezervni kotač u životu

Duhovna mudrost u našem životu nije samo rezervni kotač. Kad stvari ne idu, otići ćemo u hram ili se moliti Bogu. Držimo to kao rezervni kotač. No, ako duhovnu mudrost učinimo upravljačkim kolom, volanom u svom životu, osloncem pomoću kojeg oblikujemo svoje odluke, otkrit ćemo da ćemo biti sposobni izvući najbolje od svega što nam život nanese.

Gargamuni das: Obilje i napredak

Braja Sevaki devi dasi: Sve je to zbog nas

Lalitamrita devi dasi: Mistični Bhagavatam

Za mene je specifično da nekako nisam mogla početi čitati i pratiti Bhagavatam od prvog pjevanja. Više puta sam počinjala, ali onda bi se dogodilo da bih izgubila nit kada bih došla do nekih molitvi i zaboravila nastaviti dalje sa čitanjem. To se ponavljalo više puta. Umjesto čitanja počela sam slušati snimke Bhaktivaibhava seminara koji se održava u Ljubljani već nekih 10 godina

Sundari devi dasi: Kuhajmo za Krišnu

NARUČI svoj primjerak Krsna-katha časopisa!

 

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod