Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-katha 05/2018

 

 

naslovnica

      

Kripamoya das: Povedite i druge sa sobom

 Svatko tko je vidio Vaikunthu – pri tom mislim na svakoga tko je doživio prekrasan dan u sankirtanu, tko je uistinu bio ponesen kirtanom, tko je dobio neki duboki uvid tijekom predavanja, svatko tko je doživio nešto iznad uobičajenog, izvad svakodnevnog – dužan je ne samo nastaviti dalje tim putem, već i povesti sa sobom druge ljude. Postati guru.

 

Interview s Bhakti Ananda Tirtha svamijem: Treba započeti i ne stajati

 Karizmatski vođe sigurno pomažu, ali čemu sanjati? Svatko od nas ima svoje polje utjecaja. Svatko od nas posjeduje vrijeme, energiju i dobra koje može iskoristiti da bi širio svjesnost Krišne unutar svog polja utjecaja. Oni koji to dobro rade brzo primijete kako se njihovo polje utjecaja širi. Oni koji to ne rade, sanjaju o drugima koji će to napraviti.

 

Sacinandana svami: Čitanje spisa s uživanjem

Ako ne primijenite tehniku profesionalnih prodavača soka šećerne trske, trska će vam se činiti samo kao suhi drveni štap. Na isti način, prakticiranje bhakti može biti samo izvanjski isprazni ritual ako ne znate kako izvući nektar iz njega.

Bhakti Rasayana Sagara svami: Najveća prijetnja

Tko od vas želi vidjeti ISKCON slobodan od ogovaranja?

 

Indradyumna svami: Obljetnica odlaska Srila Prabhupade 2018.

Romapada svami: Sjećanje na patnje iz prošlih života

Tamala Krsna gosvami:  Nemojte se dati zbuniti

Mi sad ovdje imamo puno dužnosti, no kakve veze ti odnosi – muž, žena i slično - imaju veze s dušom? Nikakve. Svaka duša ima svoj vječni odnos s Krišnom. A znamo li mi koji je taj naš odnos? Trebali bismo željeti to doznati, trebali bismo se osposobiti da to doznamo, a kad budemo znali, onda ćemo Ga služiti u tom odnosu.

Lalitamrita devi dasi: Slušanje Srila Prabhupade rješava nam sve probleme

Gargamuni das: Biti zadovoljan

Nema nikakvog smisla sanjariti o ovome i onome jer ćemo ionako u materijalnom smislu dobiti samo ono što smo si zaslužili djelovanjem u prošlosti. I sa tim trebamo biti zadovoljni!

 

Lalitamrita devi dasi: Ostvareno proročanstvo

Sundari devi dasi:  Sir od dunja

 

 

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod