Krsna katha online izdanje

 

 

Krsna-sangati na Kindle-u

Krsna-sangatiIako su bhakte obično nezainteresirani za nove "igračke" koje nudi materijalni svijet, sigurno već znaju za Amazon Kindle, poznatu napravu za čitanje knjiga u elektroničkom formatu. Odnedavno vam nudimo poznatu knjigu Nj.s. Šivarama svamija, Krsna-sangati, u formatu "mobi", pripremljenom upravo za korisnike spomenutog uređaja (pogledajte link lijevo u dijelu "Preuzimanja.")

Imao sam prilike jeftino nabaviti jedan od takvih uređaja (cijena im počinje već od oko 800kn) pa sam usput proučio što se od takvih knjiga nudi po internetu. Bio sam oduševljen kad sam nabasao na stranice BBTMedia.com, na kojima Bhaktivedanta Book Trust nudi Srila Prabhupadine knjige upravo u formatima za mobilne čitače - i to potpuno besplatno!

Imao sam prilike jeftino nabaviti jedan od takvih uređaja (cijena im počinje već od oko 800kn) pa sam usput proučio što se od takvih knjiga nudi po internetu. Bio sam oduševljen kad sam nabasao na stranice BBTMedia.com, na kojima Bhaktivedanta Book Trust nudi Srila Prabhupadine knjige upravo u formatima za mobilne čitače - i to potpuno besplatno! Samo ih povučete na svoj uređaj (morate se prvo prijaviti kao korisnik) i imate u džepu Bhagavad-gitu, Srimad-Bhagavatam i sva Srila Prabhupadina zasebna djela poput Nauke o samospoznaji, Sri Isopanisade, Nektara uputstava itd., a uskoro se očekuje i Caitanya-caritamrita. Čitajte ih kod kuće, u autobusu, u prirodi, bilo gdje, jer težinu uređaja nećete ni osjetiti u džepu. Osobno sam primijetio da sam počeo čitati čak i malo više nego ranije pa mislim da je to jedno od (rijetkih) čuda tehnike koja mogu pripomoći u duhovnom životu.

Amazon kindle

Krsna-sangati je preveden na hrvatski, dok su BBT knjige, jasno, na engleskom pa ova moja preporuka važi za one kojma čitanje na tom

jeziku ne predstavlja veći problem.

Ovi takozvani e-čitači (e-book reader) imaju ekran koji ne isijava svjetlo, već imaju običnu svijetlu podlogu koja nimalo ne zamara oči te možete čitati satima, kao što biste čitali i običnu, papirnatu knjigu. Baterija traje po mjesec dana bez punjenja. Kindle se može nabaviti preko Interneta (direktno od amazon.com ili npr. preko trgovine e-bay), a u našim prodavaonicama sam primijetio model Prestigio koji također može poslužiti nezahtjevnom korisniku.

Napiši komentar:

Sigurnosni kod Osvježi sigurnosni kod